SON DAKİKA

Sosyal Medyada Paylaş

PRİAPOS ANTİK KENTİ YOK OLMAMALI

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulunda Priapos Antik Kenti için yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı göreve çağırarak, “KarabigaPriapos Antik Kenti’nde Kültür ve Turizm Bakanlığınca bilimsel kazı çalışmaları başlatılmalıdır. Aksi hâlde, Karabiga’daki bu antik kent yok olacaktır” diye konuştu.

Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel KurulundaKarabigaPriapos Antik Kenti için yaptığı açıklamada, bilimsel kazı çalışmalarının başlatılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı göreve çağırdı. Coğrafyamızın kültür mirasına sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Özgür Ceylan, “Bu toprakların sahipleri olarak bizler gerekli özeni gösterirsek Çanakkale, sahip olduğu doğal güzelliklerin yanında, zengin tarihî, kültürel birikimiyle turizmden daha fazla pay alan bir kent hüviyetine kavuşabilir” diye konuştu.

Biga’nın Karabiga beldesinde bulunan Priapos Antik Kenti’nin, milattan önce 7’nci yüzyılda Milet koloni kenti olarak kurulduğunu hatırlatan Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, “PriaposMilattan önce 334 yılında Büyük İskender’in Pers İmparatorluğu’na karşı ilk zaferi Granikos Savaşı’na ev sahipliği yapmış önemli bir merkezdir” dedi. Priapos Antik Kenti’nin tarihi hakkında Genel Kurula bilgi sunan Özgür Ceylan, kentin isminin de bağların, bahçelerin ve doğurganlığın koruyucusu olarak kabul edilenAntik Bereket Tanrısı Priapos’tanaldığını söyledi. Özgür Ceylan, Çanakkale’de 5 antik kentte bilimsel kazı çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, “KarabigaPriapos Antik Kenti’nde Kültür ve Turizm Bakanlığınca bilimsel kazı çalışmaları başlatılmalıdır” dedi. Bilimsel kazı çalışmalarının başlatılmaması halinde antik şehrin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Özgür Ceylan, Kültür ve Turizm Bakanlığını göreve çağırdı.

SON EKLENENLER
Scroll to Top